VINCEKOV   POHOD

 

 

 

 


V NEDELJO, 23. JANUARJA 2011 OB 6.00 URI – NA GLAZIJI

 

Planinsko društvo BUNDEK iz Murskega Središča organizira   Vincekov pohod, s katerim želi obeležiti dan sv. Vincenca, zaščitnika vinogradnikov.

 

Zberemo se na že znanih avtobusni postajah in na Glaziji v nedeljo, 23. januarja ob 6.00 uri in v Žalcu na AP ob 6.10 uri. Peljemo se do mejnega prehoda Razkrižja in naprej do Toplic Sv. Martina, kjer je začetek pohoda. Pot nadaljujemo v smeri Jurovčaka do farme jelenov ( tu bo tudi degustacija vina ), nadaljujemo  do vrha Jurovčaka in naprej po cesti proti Vučkovcu, nato se povzpnemo na Kapelščak do kapelice sv. Margarete, sledi obred rezanja in žegnjanja trte. Pot nadaljujemo na vrh Belog brega, sledi spust do vaškega ribnika  in naprej do Murskega Središča, kjer bo konec pohoda z druženjem. V športni dvorani nas čakajo domače

dobrote in bograč po zmernih cenah.  

 

Petnajst kilometrov poti bomo z lahkoto prehodili v štirih do petih urah, med vinogradi. Hribčki niso višji od 350 m in skupna višinska razlika je 600 m. Pot je primerna za vse starostne skupine. 

 

Za  kuhano vino ali čaj med pohodom in za kontrolni kartonček, simbolično darilo bo organizator pobiral 2.00 €, ali 12 kun .

 

Po medžimurskih bregovih vas bo vodil PLV VLADO KORŽE.

 

 Prijavite se  na telefonsko številko 041 465 355 in na avtobusu vplačate 14.00 €  za avtobusni prevoz.

 

Ne pozabite na  potni list ali osebno izkaznico!

Če na Vinceka sonce peče,

v sode vino teče.

 

PRIDRUŽITE SE NAM MED MEDŽIMURSKIMI BREGOVI !