Valentinov pohod 

 

 

 

 

 

 

V Soboto, dne 16. februarja 2008, ob 7,30 uri na Glaziji in v Žalcu na AP ob 7,40 uri.

 

 

Letos je že 14. Valentinov pohod!  PD Bohor Senovo ga je s tem imenom prvič izvedlo leta 1995 kot malo daljši rekreacijski pohod s ciljem kondicijskih priprav na novo pohodniško sezono. Do sedaj je bilo udeleženih več sto pohodnikov.   Startnine ni !

Vpisno in startno mesto bo v Motelu Ribnik v Kozjem, kjer boste od PD Bohor-Senovo prejeli žig v vaše Valentinove kartončke; kdor kartončka še nima ali pa je že poln, dobi tam brezplačno novega. Pohodnike/ce bo pričakal »Valentin« TD Kozje s Pekarno Marije Resnik iz Kozjega s sladkimi medenimi srci.

Na startu nas bodo pozdravili najvišji predstavniki Kozjega in se skupaj z nami podali na pot. Vodniki PD Bohor Senovo bodo startali po pozdravnem govoru g. župana iz Kozjega (med cca 8.45 do 9. ure - odvisno od prihoda vseh avtobusov in ureditve startnih formalnosti).  V tem času nam je na razpolago Motel Ribnik s svojimi storitvami!

Prosimo, da imate razmeram primerno planinsko opremo, v nahrbtniku pa (le za vsak slučaj)  »zlato« rezervo hrane.

Peš hoje bo za cca 5-6ur po razglednem grebenu Vetrnika, mimo Oslice in pod Debelim vrhom. S te prekrasne panorame, ki deli regijo Posavje od Kozjanskega, lahko v lepem vremenu uživate v razgledih daleč po Sloveniji. TD Kozje bo med potjo na dveh lokacijah poskrbelo za možnost toplega napitka. Končni cilj pa bo prijetno popoldansko druženje v Planinski koči na Bohorju. Povratek mimo Debelega vrha, 928 m n.v. in naprej po poti XIV. divizije do Lesičnega, kjer na bo čakal avtobus.

Izlet bo vodil PLV Florjan NUNČIČ.

Prijavite se lahko  na telefonsko številko 031 706 509 in na avtobusu plačate 10 € za prevoz!

A   Valentin, ki so mu včasih rekli tudi spomladin in ima ključ do korenin,  goduje le enkrat letno!