T I S J E   

 

     

 

 

 

 

 V NEDELJO, 11. DECEMBRA 2011, OB 7.00 URI

 

PD Litija nas vabi na 31. tradicionalni planinski pohod  v počastitev 69. obletnice bitke II. štajerskega bataljona na Tisju dne , 24.12.1941.

 

Dobimo se na že znanih AP in ob 7.00 uri na Glaziji ter se odpeljemo do Plečnikovega spomenika NOB v Litiji. Smer pohoda je preko Rozmanovega trga in Ježe do Zagorice, kjer se povzpnemo na sleme nad Jablaniškim potokom. Pri kapelici

nad Bajernikom prečkamo cesto Šmartno – Cerovica, se dvignemo do Jelše ter se nato nad naselji Rodni vrh, Bič in Liberga povzpnemo na Tisje. Sestopili bomo po dveh poteh. Pri križu, ki stoji pri odcepu proti vasi,  zavijemo desno proti Perski ali levo proti Grmadi in v Veliko Kostrevnico.

 

Pri drugi varianti pa mimo kmetij Lauden in Puščar pridemo do Ježnega vrha. Tu stoji prva zasebna cerkev na Slovenskem, ki jo je zgradil Vinko Zadražnik s pomočjo svojih bratov. Sledi še pot čez Višnji Grm do vinogradnikov v Jagodniku in nato še sestop do zadružnega doma v Veliki Kostrevnici, kjer je zaključek pohoda. Mi bomo pot nadaljevali do gradu Bogenšperka,  kjer nas bo čakal avtobus. 

 

Na planinski pohod nas bo vodil VPZS NUNČIČ FLORJAN, in jo bomo zmogli prehoditi v slabih petih urah. Pot je primerna za vse starostne skupine.

 

Prijave zbiramo na tel št. 031 706 509 – Franjo in na avtobusu plačate 10.- € za avtobusni prevoz.