KRN

 

 

 


V  NEDELJO, 6. JULIJA 2008 OB 5.00 URI NA GLAZIJI

                                              

Videti ga je od vsepovsod skoraj enako. S kateregakoli visokega razgledišča Juliskih Alp se  oziramo proti jugu, povsod nam v dalji takoj pade v oči samosvoj, nezgrešljiv nos. Krn! Kot osamljeni stražar stoji daleč na robu visokogorja, preplavljen z južnim soncem in vonjem po morju. Preprežen je

z gosto mrežo poti, ki večinoma izhajajo iz časov prve svetovne vojne, ko je bilo na Krnu eno najhujših bojišč celotne Soške fronte.

 

S postajališča na Glaziji se bomo odpeljeli z naročenim avtobusom ob 5.00 uri in na AP v Žalcu ob 5.10 uri do Bovca in naprej po dolini do Doma dr. Klementa Juga v  Lepeni, 700 m.n.v. Tukaj zapustimo avtobus in se peš odpravimo čez travnik v gozd do Planinskega doma pri Krnskih jezerih,1385 m.n.v.. Od tu imamo še 15 minut do Krnskega jezera. S prvo skupino bomo po želji osvojili V. Šmohor, 1944 m.n.v in se vrnili v Lepeno.

 

Druga skupina pa bo s PLV Slavkom Škrubejem in PLV Nunčič Florjanom pot nadaljevala na vrh Krna , nato sledi spust mimo planine Zaslap do  Zavetišča na planini Kuhinja, 991 m.n.v. in naprej  do Vrsnega. Po osmih urah, bodo prispeli do avtobusa.

 

Prijavite se na tel.št. 031 519 807-VERA,na avtobusu plačate 16.- €.

 

 

SREČNO IN VAREN  KORAK  V  JULIJSKIH  ALPAH  !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 .