MARTINOVANJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V SOBOTO, 7.  NOVEMBRA 2009, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

 

Planinsko društvo Brezje nas vabi na Vladotov spominski pohod na Martinovo soboto po obronkih vzhodnega Maribora in zahodnega območja Slovenskih goric.

 

Zberemo se na že znanih avtobusnih postajališčih in ob 7.00 uri na AP Glazija , ob 7.10 na AP v Žalcu.Odpeljemo se do naselja Brezje, kjer se zberemo pri cerkvi. Pot poteka iz Brezja do naselja Dogoše in naprej v Zg. Duplek, kjer se povzpnemo na obronek Slovenskih goric.Pot nato zavije proti severu do naselja Metave. Hodimo po vzhodni strani Maribora vse do vinske kleti pri Vladotu, kamor bomo prišli po dobrih dveh urah zmerne hoje. Sledi krst mošta ter malica z poizkusom novega vina. Po dobri uri nadaljujemo pot do Jožeta, kjer bo kratek postanek in okrepčilo.

Zdaj je ura že krepko čez poldne, zato moramo pot nadaljevati, da pridemo s krajšimi postanki do mraka na cilj čez Gorco do Črnega barona. Tu se naše popotovanje po Martinovo poti konča, lahko pa nadaljujemo do izhodišča pohoda do Brezje,kjer nas bo čakal avtobus.

 

Vse informacije in prijave sprejemamo na telefonsko številko 031 706 509 – Franjo. Po trasi vas bo vodil PLV MITJA ČMER in je primerna za vse starostne skupine.

 

Na avtobusu plačate 13.00€ za avtobusni prevoz in AC.

 

 

                 PRIJETEN DAN KLIČE NA MARTINA !