Opis: C:\Users\Milenka\Documents\Znak PD.jpg   BABJI ZOB

V NEDELJO, 4. septembra, OB 7. URI

 

V tretje gre rado, zato smo se odločili Babji zob ponoviti še tretjič in s tem izzvati vreme. Torej -  povzpeli se bomo nad to privlačno škrbino, ki jo vsi poznamo kot Babji zob in je dostopna samo plezalcem, na vrh 300-metrske stene, s katero se zaključi Jelovica, kjer nas čaka žig Babji zob. A domačini temu vrhu rečejo kar Baba, zob pa je zanje le tista znamenita škrbina pod steno.

Z dogovorjenih postajališč (na Glaziji ob 7.00) se bomo mimo Bleda zapeljali v dolino Save Bohinjke ter se ustavili v vasici Kupljenik. Od tod nas bo zelo razgibana, mestoma tudi strma, a sicer lahka pot popeljala na naš cilj – 1128 m, kamor bomo prispeli po dveh urah zmerne hoje. Vrh je precej ozek in prepaden, zato bomo počivali na primernejšem mestu nekoliko pod vrhom.

Vračali se bomo po isti poti do Kupljenika, od tod pa se bomo spustili do Save Bohinjke in v vas Selo pri Bledu. Nato pa se bomo odpeljali mimo Bleda proti Gorjam, kjer nas čaka še en gorenjski biser: Pokljuška soteska. Sprehod po njej nam bo vzel dobro uro, tako se bo skupaj nabralo 5-6 ur hoje.

Za pot potrebujete dobre planinske čevlje ter pohodne palice.

Prijavite se Milenki na tel. 031 273 329, za vožnjo pa boste na avtobusu plačali 15 EUR.