PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA

Migojnice 6, 3302 GRIŽE

 

 

 

 

 

VABILO NA POHOD PREKO »ŠTIRIH VRHOV«

(Limovce-Prvine-Čemšeniška planina-Črni vrh-Vrhe-Partizanski vrh-Podmeja-Mrzlica-Zabukovica-Migojnice)

 

 

 Planinsko društvo Zabukovica si je v programu za leto 2008 zadalo dve zanimivi planinski akciji: planinski pohod iz Trojan preko Mrzlice v Laško - maj 2008 in pohod preko štirih vrhov Savinjske planinske poti (SPP) - december 2008. Zaradi majske zamude je padla  ideja, da ti dve akciji združimo skupaj v eno praznično decembersko, ki se bo dogodila v nedeljo, 21.decembra 2008.

 

Zbrali se bomo v Migojnicah pri Domu Svobode ob 6,30 uri ter se napotili prijetnim dogodivščinam nasproti. Z organiziranem prevozom se bomo prepeljali na Trojane, kjer si bomo po želji privoščili jutranjo kavico in svež krof. Pot nas bo naprej vodila proti Prvinam (870 mnm), vmes bomo obiskali še Limovce (655 mnm) in si v dnevnik SPP odtisnili prvi žig. Na Prvinah bomo zapustili prevozno sredstvo in se peš podali proti Čemšeniški planini, kamor bomo prispeli po uri hoda. Po počitku in okrepčilu bomo krenili naprej proti Črnemu vrhu (1204 mnm) in si v kartonček SPP odtisnili drugi žig.

 

Sledil bo spust in nato vzpon proti Vrhem ter Partizanskemu vrhu (1011 mnm). Do tu bomo hodili dobri dve uri. Po zasluženem počitku in prijetnem druženju bomo našo pot nadaljevali proti Podmeji (724 mnm) in Planinskemu domu na Mrzlici (1122 mnm). Hodili bomo  približno dve uri in pol. Tu si bomo lahko v dnevnik SPP odtisnili tretji žig.

 

Ob dogovorjeni uri bomo nadaljevali s spustom v dolino proti kmetiji Špajzer ter  mimo kmetij Ramšak, Germadnik, Jagar, Govejšek in preko Britnih sel prispeli v Griže in Migojnice do našega jutranjega izhodišča. Za omenjeno krožno pot bomo skupaj  brez vmesnih postankov porabili okrog 8 ur peš hoje, odvisno seveda od vremenskih razmer. Oprema udeležencev naj bo primerna vremenskim razmeram, tudi čelna svetilka ne bo odveč.

 

Prispevek za vsakega udeleženca pohoda je 10 €, v tem je zajet prevoz na Prvine in  praznično presenečenje. Malica in ostale dobrine na pohodu so iz nahrbtnika in v izvedbi vsakega posameznika. Možnost prehrane, tudi toplega obroka bo v Koči na Čemšeniški planini, v Domu na Partizanskem vrhu in v Domu na  Mrzlici.

Prijavite se pri organizacijskem vodji pohoda Bogomilu Polavder-Milanu do vključno četrtka, 18.12.2008. V primeru slabih vremenskih razmer lahko organizator prilagodi pohod razmeram primerno, udeležba na pohodu pa je na lastno odgovornost.

 

                                            Vabljeni in nasvidenje!!