vabi na planinski izlet na

RUDNICO ( 556 m)

v soboto, 06. februar 2010

 

 

 

Pot poteka v severnem delu Kozjanskega parka, okoli naselja Olimje. Trasa geološke poti poteka po relativno majhnem območju Kozjanskega parka, vendar je pestrost geološke zgradbe povsem primerna za predstavitev celotnega geološkega razvoja in geološke zgradbe Kozjanskega. Tu so tudi druge naravne vrednote (dolina Olimskega potoka, lipa v Olimju) in kulturna dediščina (cerkev Marijino Vnebovzetje v Olimju, samostan Olimje, cerkev Sv. Andreja v Olimju, cerkev Devica Marija na Pesku, Počivavškov kozolec v Slakah in arheološko najdišče na Rudnici).
Pešpot z lepimi razglednimi točkami, s katerih se vidi večji del Kozjanskega parka, je primerna za vsakega obiskovalca s povprečnimi fizičnimi sposobnostmi. Poteka po gozdnih stezah, kolovozih in delno po lokalnih cestah z redkim prometom.

Zmerne hoje je za 3 - 4 ur. Cena prevoza ob zadostnem številu prijav znaša 15 evrov po osebi, otroci in študentje polovična cena. Potrebna oprema: dobra planinska obutev, priporočamo tudi pohodne palice.

Izlet vodita Štefka URH in Franci NARAKS

Odhod je v soboto, 06. februarja:

ob 7.00 na AP Zabukovica,

ob 07.10 izpred pisarne društva v Migojnicah,

ob 7.15 iz AP Žalec in

ob 7.25 uri iz AP Glazija v Celju

Povratek predvidoma okoli 17.00 ure.

Prijava je možna do četrtka, 04. februarja. Za prijave in kakršne koli druge informacije lahko pokličete na telefonsko številko: 041 763 – 288 Franci Naraks.

 

VABLJENI VSI LJUBITELJI NARAVE