PLANINSKO DRUŠTVO in PLANINSKO  DRUŠTVO

                    ZABUKOVICA   in

                    REČICA OB SAVINJI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vabita na 31. tradicionalni zimski pohod

po poteh I. Pohorskega bataljona

 

 

 

ROGLA – OSANKARICA – KOT

 

v soboto, 10.1.2009 ob 6.30. uri iz Rečice ob Savinji

 

 

 

 

 

ZBRALI se bomo ob 6.30. uri na Rečici ob Savinji ob 7.00 na AP v Žalcu  ob 7.15 v Migojnicah in ob 7.30 uri na AP na Glaziji in se odpeljali mimo Zreč do Koče na Pesku (1386 m). Tu si bomo privoščili našo kavico in pričakali na start pohoda, ki bo ob 9. uri. Pot nas bo od koče vodila po mogočnih pohorskih gozdovih mimo Treh žebljev in spomenika borcem do Doma na Osankarici (1193 m, kar pomeni, da razen nekaj lažjih vzponov pot gre rahlo navzdol). Odvisno od snežnih razmer bomo hodili okoli tri do štiri ure. Po krajšem počitku in malici na domu se bomo v pol ure hoje spustili do vasice Kot (ca. 1000 m), kjer bo organizator pohoda PD Zreče zagotovil že tradicionalni topli napitek. Po tem se bomo z avtobusom odpeljali do Zreč. V športni dvorani OŠ bo zaključna prireditev pohoda z bogatim srečelovom. Tu bomo tudi lahko kupili topli obrok in se zavrteli ob zvokih ansambla Zreških 6. Ob točno določeni uri (običajno okoli 19. ure) se bomo zbrali pri našem avtobusu in se odpeljali domov.

 

PRIJAVITE SE najpozneje do četrtka, 08.1.2009.

 

Izlet vodita in organizirata Miran Vratanar tel. 041 927 898 in  Jano Cerjak  tel. 031 533 412. Cena prevoza je 15 EUR za odrasle. Pohod bo v vsakem vremenu, obleka in obutev naj bo vremenu primerno priporočljive so pohodniške palice in dobra volja.

 

 

 

 

PD ZABUKOVICA IN PD REČICA OB SAVINJI ŽELI VSEM PLANINKAM, PLANINCEM IN  LJUBITELJEM NARAVE POLN NAHRBTNIK ZDRAVJA, SREČE, ZADOVOLJSTVA IN VAREN KORAK V LETU 2009!