PD ZABUKOVICA

 

              VABI NA POHOD

 

                     PO SAVINJSKI POTI

            

Zbirno mesto: Sipex ( bivša Minerva )

Kdaj? 14. marec ob 7:30

 

 

 

  Kotečnik je vrh v Posavskem hribovju, ki se nahaja severno od Šmohorja. Kotečnik je vrh, s kar dvema vpisnima skrinjicama. Prva se nahaja na zahodnem predvrhu, s katerega je lep razgled na Malič, Šmohor, Gozdnik in Kamnik, druga pa se nahaja na glavnem vrhu, s katerega pa zaradi gozda ni razgleda. ( 772 m )

 

Gozdnik je hrib, ki se strmo dviga nad vasjo Zabukovica. Z vrha, zaradi gozda ni razgleda, je pa na njem postavljen bivak, ki nam nudi zavetje v primeru vetra in slabega vremena. V bivaku ni postelj, ima pa dve mizi, klopi, žig in vpisno knjigo ( 1090 M )

 

Lovska koča Gozdnik ( 660 m )

 

 

Vzpon po Savinjski poti bomo začeli pred bivšo Minervo – sedaj Sipex. Pot nas bo vodila delno po cesti in delno po gozdu do prevala med Kotečnikom na levi in Gozdnikom na desni. Najprej se bomo odcepili levo in se povzpeli na Kotečnik. Na vrhu je skrinjica z žigom. Od tam se bomo spustili nazaj na preval in krenili desno proti Gozdniku. Najprej bomo hodili po travniku, nato bomo pot nadaljevali po gozdu. Pot je kar strma, zato priporočam pohodniške palice. Gozdnik bo najvišji osvojen hrib na naši poti. Z vrha bomo sestopili do lovske koče pod Gozdnikom. Od tam pa pot nadaljevali proti naši izhodiščni točki.

 

 

PREDVIDEN ČAS HOJE: 6 ur

 

 

Za pohod potrebujete dobro obutev in vremenu primerna oblačila, malica in pijača je iz nahrbtnika .

 

 

 

 

                                                     Vabljeni!__________________________________