SV. TROJICA

 

 

V NEDELJO, 20. FEBRUARJA 2011 0B 6.00 URI NA GLAZIJI

 

PD ZZV CELJE vas vabi po poti MDO Primorsko – Notranjskih planinskih društev od Slovenske vasi, 567 m na Sv. Trojico, 1106 m in do vasi Trnje, 535 m.

 

Dobimo se na že znanih AP in ob 6.00 uri na AP Glazija ter se odpeljemo po AC do Postojne. Tukaj zavijemo levo do vasi Petelinje in še malo do Slovenske vasi, 567 m, kjer se naša jutranja vožnja konča. Tu se napotimo mimo kraškega Petelinjskega jezera, ki je dolgo skoraj kilometer, široko pa do 500 m in je polno vode  spomladi in jeseni. Poleti pa tam ostanejo le zamočvirjene senožeti. Pot nadaljujemo mimo Trnske jame, mimo hriba Kosmač, 735 m na naši levi strani do prevala pod Velikim Vrhom, 937 m. Po krajšem počitku se povzpnemo na vrh Sv. Trojice, 1106 m. Z njega je čudovit pogled na planoto Javorniki. Sledi krožni spust do prevala pod V. Vrhom  in spust  pod Debelim vrhom, 888 m, do vasi Trnje, kjer nas bo čakal avtobus.

 

Če  nam bo čas dopuščal, se bomo zapeljali skozi vasi Klenik, Palčje in Jurišče, kjer je pri Cunarju dober kmečki turizem. Tukaj zapustimo avtobus in se peš odpravimo na vrh Kršičevca, 1092 m.

Sledi spust  po isti poti do avtobusa in odhoda proti domu.

 

Izlet bo vodil PLV Slavko Škrubej. Obe poti pa bomo zmogli prehodi v sedmih urah.

 

Prijavite se na telefonsko številko  041 613 854 - Slavko in na avtobusu vplačate 17.- € za avtobusni prevoz in AC.