PLANINSKO DRUŠTVO PTT

CELJE

Celje, 20. januar 2008

 

 

VABIMO NA:

 

 

Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne

 

v soboto 26. januarja 2008

 

Zbirališče: TELEKOM Lava 1 ob 5,00 uri

 

Pohod je posvečen dvema pomembnima domačinoma Matiji Vrtovcu in Stanku Premrlu. Prične se ob 8,00 uri v Vrtovčevem rojstnem kraju Šmarje (Ajdovščina)  in nadaljuje po brezpotjih med vipavskimi vinogradi skozi Gaberje, Erzelj, med potjo si ogledamo cerkev Marije Snežne, ter mimo Goč in Lož do cilja v Podnanosu (St.Vid). Kraj njegove zadnje poti in mirnega počitka.

Med potjo bo marsikaj zanimivega, značilno za to vipavsko pokrajino. Prva pokušina dobrot bo že na šmarski kmetiji »Poljšakova brajda«. Ter druga v Ložah na kmetiji Benčina. Zaključuje se v župnijski cerkvi sv. Vida v Podnanosu ob 17. uri z sveto mašo. Po maši bo zaključna prireditev s kulturnim programom in pogostitvijo v župnijski Marijini dvorani.


Pohod ni zahteven (čiste hoje je za 5 ur), vendar oprema naj bo vremenu in terenu primerna (burja), in vsaj nekaj pohodne kondicije je nujne. Hrana je lahko iz nahrbtnika ali med potjo ob točkah z degustacijo ali v Podnanosu si privoščimo kakšen topel priboljšek.

Pohod organizira in vodi Turistično društvo Podnanos, zato smo na poti varni za slučaj, da nam degustacija zmede našo orientacijo in čas!

 

Prijava na telefon: 428-3000.

 

Zaradi ureditve prevoza vas prosimo, da se prijavite do četrtka 24.01.2008. Ob prijavi navedite vaš kraj vstopa.

Za kritje dela stroškov prevoza in pokušin je prispevek na udeleženca € 20.

Za morebitna vprašanja sem na razpolago na 031/323353 (Ferdo) ali za natančna pojasnila povprašati domačinko Marto!

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

predsednik PD: Ludvik Miklavc

 

 

 

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda, da ima urejeno članarino PZS. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!