VINCEKOV   POHOD

 

 

 


V NEDELJO, 22. JANUARJA 2012, OB 6.00 URI  NA GLAZIJI

 

Planinsko društvo BUNDEK iz Murskega Središča organizira   Vincekov pohod, s katerim želi obeležiti dan sv. Vincenca, zaščitnika vinogradnikov.

 

Zberemo se na že znanih avtobusni postajah, na Glaziji v nedeljo, 22. januarja ob 6.00 uri in v Žalcu na AP ob 6.10 uri. Peljemo se do mejnega prehoda Razkrižja in naprej do Toplic Sv. Martina, kjer je začetek pohoda. Pot nadaljujemo v smeri Jurovčaka do farme jelenov ( tu bo tudi degustacija vina ), nadaljujemo  do vrha Jurovčaka in naprej po cesti proti Vučkovcu, nato se povzpnemo na Kapelščak do kapelice sv. Margarete, sledi obred rezanja in žegnanja trte. Pot nadaljujemo na vrh Belog brega, sledi spust do vaškega ribnika  in naprej do Murskega Središča, kjer bo konec pohoda . V športni dvorani nas čaka prijetno druženje s pohodniki, domačini in domačimi

Dobrotami.   

 

Petnajst kilometrov poti bomo z lahkoto prehodili v štirih do petih urah med vinogradi. Hribčki niso višji od 350 m in skupna višinska razlika bo 600 m. Pot je primerna za vse starostne skupine. 

 

Za kontrolni kartonček, simbolično darilo in napitke med  pohodom bo organizator pobiral prispevek.

 

Po medžimurskih bregovih vas bo vodil VPZS  VLADO KORŽE.

 

 Prijavite se  na telefonsko številko 041 465 355- Vlado in na avtobusu vplačate 15,00 €  za  prevoz.

 

Ne pozabite na  potni list ali osebno izkaznico!

Če na Vinceka sonce peče,

v sode vino teče.

 

PRIDRUŽITE SE NAM MED MEDŽIMURSKIMI BREGOVI !