PD ZABUKOVICA

 

 

VABI 31. 3. 2007 NA

ČAVEN (1242 m)

 

 

 

Severozahodno od Ajdovščine se nad sončno in toplo Vipavsko dolino vzpenjajo strme skalnate stene Čavna, grebena, ki na južni strani omejuje Trnovski gozd, obsežno kraško planoto s čudovitimi gozdovi. Najvišji vrh čavenskega pogorja je 1353 m visok Veliki Modrasovec, najbolj razgleden pa Kucelj (1237 m), travnat vrh z zanimivim botaničnim bogastvom. Na obsežni uravnavi na nadmorski višini 1242 m stoji Planinska koča Antona Bavčerja na Čavnu.

 

Do koče na Čavnu se bomo odpravili po razgledni položni Srednječavenski (Bošnjarski) poti, ki se začne v bližini kamnoloma ob cesti Ajdovščina-Predmeja. Po približno dveh urah bomo prispeli do planinske koče, kjer si bomo privoščili krajši odmor. Nato nas bo čakal tričetrturni vzpon na Kucelj, po želji pa še osvojitev Velikega Modrasovca. Po daljšem postanku pri koči se bomo spustili do Predmeje (slaba ura hoje), kjer nas bo čakal avtobus. Povratek domov bo v popoldanskih urah.

 

Odhod: z avtobusom iz Migojnic (pred društvom) ob 6. uri zjutraj, iz Žalca na avtobusni postaji ob 6.05.

 

Za pohod potrebujete dobro obutev in vremenu primerna oblačila, priporočljive so pohodne palice, malica je iz nahrbtnika, na planinski koči je možno kupiti topel obrok.

 

Prijavite se: pri organizacijskem vodju izleta Lukanc Boris Luka-tu na gsm:041-698-740. Prijave do 29.03.2007. Cena prevoza 14,00   EVR.