PLANINSKO DRUŠTVO

        ŠEMPETER

 

vabi vse ljubitelje narave,

gora in pohodništva na izlet

 

ŠPIK HUDE POLICE (2.420 M)

v soboto 16.08.2014 ob 5.00 uri

 

Zberemo se pred gostiščem Nekropolis, odkoder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Gorenjski, do mejnega prehoda Rateče in pred Trbižem zavijemo proti Neveljskemu prevalu (Sella Nevea). Če bo dovoljeno bomo avtobusni prevoz nadaljevali do planine Pecol. Tu se bo naša pešpot začela, drugače v Sella Nevei.

 

Od Montaža do Viša se razteza približno 7 km dolg skalnat greben, ki ga prekinja nekaj globoko vrezanih škrbin. Med Škrbino nad Cijanerico na SZ in Škrbino nad Tratico na JZ se v tem grebenu dvigajo manj izraziti vrhovi Špika Hude police ter se s poličastimi, skalnatimi pobočji spuščajo do zelene planine Pecol …

 

… iz planine Pecol se bomo povzpeli do koče Brazza, od tu dalje na Špik Hude police, kateri je na višini 2.420 m in je povsem enostavno dostopen. Tu se odpre čudovit pogled na greben Montaža in Viša, na skupino  Kanina na J in Visoke Ture na S. Sestop na planino Pecol je po poti vzpona. Lahka tura nam bo vzela približno 5 ur hoje. Kdor pa ne bi želel na vrh je možno, da dan preživi na planini Pecol , saj je zelo atraktivna in prostrana, na kateri tudi planšarskih izdelkov ne manjka.

Priporočamo planinsko opremo, pohodne palice, malica iz nahrbtnika ali na koči, zaščita pred soncem.

Prijave s pristojbino 20 EUR sprejemamo do srede 13.08.2014, oziroma do zasedbe avtobusa na telefon 5701 944 ali 031 501 244. Če se prijavite ste tudi nosilec stroška. Za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 leta starosti brezplačno.

 

POJDITE Z NAMI V ITALIJANSKI DEL JULIJSKIH ALP!