PLANINSKO DRUŠTVO

ŠEMPETER

 

 

vabi vse ljubitelje planin na

 

 

 

HLEVIŠKO PLANINO (908M)

(TUDI HLEVIŠKE PLANINE/

v soboto, 13.04.2013 od 7.uri

 

 

 

Zberemo se pred restavracijo Nekropolis, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Ljubljani in dalje proti Idriji. V Idriji se naša pešpot tudi začne.

Podali se bomo proti HLEVIŠKI PLANINI, ki je hišna gora Idrije. To je rahlo poraščen, a vseeno zelo razgleden vrh. Hodili bomo mimo KODROVEGA ROVTA in kmalu prispeli do koče na Hleviški planini /818m/. Tu bo tudi čas za počitek in okrepčilo. Nato nas pot vodi na vrh Hleviške planine. Z vrha so lepi razgledi proti Golakom, Javorniku na Črnim vrhom, Kamniškim alpam, skozi krošnje dreves tudi proti Julijcem. V Idrijo se vračamo mimo PRIŽNICE, kjer se nam odpre lep razgled po krajinskem parku ZGORNJA IDRIJCA in globoko spodaj proti Idrijci. Hodili bomo po sprehajalni poti ob RAKAH, si ogledali kanale po katerih teče voda in so bili zgrajeni za potrebe rudniške črpalke. Ogledali si bomo naravni spomenik DIVJE JEZERO, katero je do sedaj raziskano do globine 160 metrov. Po 4-5 urah lahke hoje se naša krožna pot v Idriji tudi zaključi.

Hleviška planina ima žig slovenske planinske poti, zato ne pozabite na dnevnik SPP.

Prijave s pristojbino 15 EUR pobiramo do srede 10.04.2013, oziroma do zasedbe avtobusa na telefon 57 01 944 ali 031 501 244.

Če se prijavite ste tudi nosilec stroškov, za dijake in študente je cena polovična, za otroke do 12 let pa brezplačno.

 

 

 

 

POJDITE ZA NAMI  V IDRIJSKO HRIBOVJE!

 

Če nam snežne razmere ne bodo dovoljevale , da bi varno izvedli izlet na Hleviško planino, bo naš izlet na VREMŠČICO, tudi ta je v slovenski planinski poti.