Text Box:  Planinsko  društvo PT Celje

Dne 27.2.2006

 

 

 

 

 

 

Vabimo na:

 

JURČIČEV POHOD 

 

 

 

 

 


V soboto 4. marca 2006

 

 

Zbirališče in odhod: TELEKOM Lava 1 ob 6,30 uri

Potek pohoda:          Višnja gora, stari grad, Zavrtače, Polževo, Male Vrhe, grad Kravjek, Muljava,           izvir Krke, Krka

Čas hoje:                  15km (cca 5 ur)

 

 

Je že 13. pohod po vrsti. Prične se med 7.00 in 10.00 uro v Višnji Gori, zaključuje pa se s slovesno prireditvijo ob 11.30 uri na Jurčičevi domačiji na Muljavi. Ideja o Jurčičevi poti se je porodila ob 150-letnici rojstva našega prvega romanopisca in bila med slovenskimi planinci dobro sprejeta. S potjo je bila počaščena pomembna kulturna obletnica in sočasno širši javnosti imenitno predstavljena očarljiva Dežela Desetega brata z bogato kulturno in naravno dediščino.

 

V Muljavi je vredno ogleda poleg Jurčičevine tudi poznogotska farna cerkev Marijinega Vnebovzetja, poznana po čudovitem zlatem baročnem oltarju in znamenitih freskah Janeza Ljubljanskega iz sredine 15.stol. Za kratek čas se še ustavimo pri Obrščaku, ter nato krenemo proti Krki, kamor je Jurčič začel hoditi v šolo. Pot od Muljave do šole na Krki je dolga dobre 4 km, je prijetna in lahka. Hodimo skozi vasice Potok, Znojile, nato po stezi pod rebrijo do Trebnje Gorice do izvira Krke. Krška jama je urejena za obisk. Kot posebnost te jame je, da v njej živi človeška ribica, ki je tu avtohtona. Primerek za ogled hranijo v posebnem akvariju. Od jame je še poldrugi kilometer do stare šole na Krki, kjer zaključujemo pohod.

 

Na dan množičnega pohoda po Jurčičevi poti ne bomo ne lačni ne žejni. Za nas bo skrbelo Društvo podeželskih žena, turistična društva in krajani iz Višnje Gore, Nove Vasi, Vrhov, Muljave in Krke.

 

Pohod ni zahteven, vendar nekaj telesne pripravljenosti in primerne pohodne opreme ne bo odveč!

 

Hrana: glej zgoraj ali pa iz nahrbtnika.

Izlet vodi Ferdo, informacije 4283413

 

Zaradi ureditve prevoza vas prosim za prijave do srede 2.3. 2006 na telefon 4283000; Za kritje dela stroškov prevoza je prispevek 1.000 sit na udeleženca.

 

 

Prijetno počutje med nami,

lep planinski pozdrav!

 

predsednik PD:

Janko Cerkvenik

 

 

OPOZORILO!!
S prijavo udeleženec potrdi, da je pripravljen za varno sodelovanje na izletu, to pomeni, da se zaveda svoje zdravstvene, fizične in tehnične sposobnosti. Ter seveda ima urejeno članarino. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodja izleta, sicer hodi na lastno odgovornost!!!