Jože Jančič


Poslovil se je Jože Jančič, dolgoletni predsednik planinskega društva Zabukovica. Član PD Zabukovica je postal že leta 1961, bil je dolgoletni član UO in skoraj 16 let predsednik društva. Bil je pobudnik številnih akcij v društvu, kraju in v dolini, kot dolgoletni športni in kulturni delavec se je zavedal pomena pridobivanja podmladka, predobro je vedel, kako znajo otroci uživati v naravi. Z mladimi se je veselil ob uspehih na tekmovanjih in jim dajal vzpodbudo za vnaprej. S posebnim veseljem je obiskoval mlade planince v planinskih taborih.
Bil je pobudnik delovnih akcij na Homu, Gozdniku in Kamniku, vedno je tudi sam pristopil k akcijam in je bil vzor mladini. Vsa leta si je prizadeval za članstvo društva in priljubljenost društva. Prehodil je več veznih poti.
S posebnim veseljem pa je pripravljal izlete v neznano, nazadnje pred enim letom, ko nas je z mnogo ugankami in zankami popeljal na Krvavec, čeprav se je takrat že slabo počutil. Na premnogih planinskih poteh bo poslej ostala zgolj njegova sled, v planinskih kočah pa njegov podpis. Za svoje aktivno delo v planinstvu je prejel bronasti, srebrni in zlati znak PZS, leta 2012 je prejel priznanje občine Žalec za življenjsko delo na področju športa, leta 2014 pa spominsko plaketo - priznanje PZS za življenjsko delo na področju planinstva.
Dragi Jože, počivaj v miru ! Tja, kamor si odšel, ni več solza, ni bolečin, ne sliši se odmev planinskih korakov, je le mir in tišina, tišina z gora.

Fotografije:   Boris Luka Lukanc


Govorila sta: Lilijana Jančič in Srečko Čulk